Geliştirilmiş Tıklama Başına Maliyet (TBM) Nedir? | Boosted Craft
Back

Geliştirilmiş Tıklama Başına Maliyet (TBM) Nedir?

Google, teklif stratejinizi hedeflerinize göre belirlemenize olanak tanır. Teklif stratejinizi kampanya türünüze uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz. Tıklama, gösterim, dönüşüm veya görüntüleme hedeflerinize bağlı olarak en iyi teklif stratejisini belirleyebilir ve dönüşümleri artırabilirsiniz. Satış odaklı web sitenizde daha fazla dönüşüm elde etmek istiyorsanız, reklam teklif ayarlamalarınızı iyileştirebilirsiniz. Google, gelişmiş TBM (gelişmiş tıklama başına maliyet) ile kurulumu kolaylaştırır. Tekliflerinizi manuel olarak ayarlayarak daha fazla dönüşüm elde edebilirsiniz.

Manuel teklif verme, müşterinin satın alma ve dönüşümle sonuçlanma olasılığı daha yüksek olan tıklamalar için otomatik olarak ayarlanır. Hedef EBM’den (Edinme Başına Maliyet) farklı çalışır. EBM, tekliflerinizi EBM hedefinize göre otomatik olarak belirler. İyileştirilmiş TBM, ortalama TBM’yi (maksimum) artırırken dönüşümleri optimize eder. TBM teklif sınırınızı aşmayın. Ayrıca, daha fazla dönüşüm elde edersiniz. Bu özellik, Arama Ağı ve Görüntülü Reklam Ağı kampanyaları için EBM tekliflerinizi manuel teklif vermeyle aynı düzeyde tutmaya çalışır. Bu işlem size daha fazla dönüşüm sağlamayı amaçlamaktadır.

Geliştirilmiş Tıklama Başına Maliyet (TBM) ‘in Amacı Nedir?

Daha yüksek tıklama başına maliyet (TBM), toplam harcamanızı sabit tutmanıza ve alışveriş ve otel kampanyalarınız için daha fazla dönüşüm elde etmenize yardımcı olur. Dönüşüm değerinizi optimize etmek için Geliştirilmiş TBM özelliğini ayarlayabilirsiniz. Sizin için en değerli veya önemli olan dönüşümlere öncelik verin. Diğer dönüşümlere daha iyi bir değer atanabilir. Dönüşüm değeri optimizasyonu, yalnızca GTBM ‘ye sahip arama ağı kampanyaları için geçerlidir.

Gelişmiş Tıklama Başına Maliyet (TBM) Nasıl Çalışır?

Kampanyalarımızın ve reklamlarımızın verimliliğini artırmak için gerçekleştirdiğimiz bu optimizasyon süreçlerine başlamadan önce dikkat etmemiz gereken birkaç nokta var. En önemlisi, kampanyalarınızda (Arama Ağı, Alışveriş, Oteller) GTBM’ yi kullanmadan önce dönüşüm izlemenin kurulmuş olması gerekir. Dönüşümleri izlemek, reklamlarınızın ne kadar etkili olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Geliştirilmiş TBM, isteğe bağlı bir özelliktir ve ayrı TBM teklifi seçeneklerine dahildir.

Akıllı bir teklif verme biçimi olduğu söylenebilir. Teklifler, benzersiz arama bağlamınıza göre uyarlanır. Tarayıcı, konum ve günün saati gibi birçok sinyal dikkate alınır. Dönüşüm sağlama olasılığı en yüksek olan reklam açık artırmalarını bulma yeteneği (yani, kullanıcıların satın alma olasılığı en yüksektir). Yapılan tıklamalar için rekabeti artırmak için maksimum TBM artırılır. Dönüşüm olasılığı düşükse, bu tıklamalar için tekliflerinizi düşürürüz. Basitçe söylemek gerekirse, TBM sınırınızı aşabilirsiniz. Ancak, ortalama TBM hala ayarlanmış sınırın üzerindedir. TBM bünyesinde yapılmaktadır.

Örneğin; web sitenizde giyim satıyorsunuz, tıklama başına maliyetiniz 2 TL olarak ayarlanmış ve ayrıca gelişmiş tıklama başına maliyet (TBM) özelliğini etkinleştirmişsiniz. Bir müşterinin sitenizden bir elbise satın alma olasılığı yüksekse ve bu açık artırma Google Ads’de görünüyorsa, teklifinizi 2,70 olarak belirleyebilirsiniz. GTBM, başka bir ürünün dönüşüm oranı daha düşükse bu teklifi 1,30’a düşürebilir.

Gelişmiş Tıklama Başına Maliyet Nasıl Açılır?

Dönüşümleri iyileştirmek ve daha hedefli satış stratejileri için kullanabileceğiniz gelişmiş tıklama başına maliyeti (TBM) etkinleştirmek için birkaç adımı izlemeniz gerekir. Bunlar;

  • Google Ads hesabınıza giriş yapın.
  • Google Ads yan menüsünden Kampanyalar ‘ı tıklayın.
  • Bağlamak istediğiniz kampanyayı tıklayın.
  • Yan menüden Ayarlar’ a tıklayın.
  • Teklifler bölümünü tıklayın ve Teklif stratejisini değiştir ‘i tıklayın.
  • Açılır menüden Manuel TBM’ yi seçin ve otomatik optimize edilmiş TBM ile dönüşümleri artırmak için kutuyu işaretleyin.
  • Dönüşümler için optimize et seçeneğini kullanarak kurulumu tamamlayabilirsiniz.
  • İşlemi tamamlamak için kaydet düğmesine tıklayın.

Yukarıda listelenen gelişmiş tıklama başına maliyetin nasıl açıldığı hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Bu adımları takip ederek sizler de Geliştirilmiş tıklama başına maliyeti çalıştırabilirsiniz.

Geliştirillmiş Tıklama Başına Maliyet Ne İşe Yarar?

Geliştirilmiş tıklama başına maliyet (TBM), maksimum tıklama başına maliyetinizi (TBM) %30’a kadar artırır ve sonuç verme olasılığı daha yüksek olan reklam açık artırmalarını arar. markanız için satış yaparak rekabet gücünüzü artırabilirsiniz. Dönüşümlerin olası olmadığı düşünüldüğünde maksimum tıklama başına maliyeti düşürün. Bu, markaların dönüşüm sağlama olasılığı düşük olan tıklamalar için daha az ödeme yapmasına ve reklam bütçelerinden daha fazla değer elde etmesine olanak tanır.

Her bir reklam açık artırması sırasında teklifleri ayarlama zamanı gibi gerçek zamanlı ayrıntıları değerlendirin. AdWords sistemi, tıklama ve dönüşüm motivasyonlarını analiz eder ve bunları geçmiş sonuçlarla karşılaştırır. Bu şekilde, belirli bir arama sorgusunun veya anahtar kelime kombinasyonunun daha fazla satışa yol açabileceği durumları tespit ederiz. Bunun için Gelişmiş Tıklama Başına Maliyet (TBM) kullanmak için dönüşüm izlemeyi açmanız ve ondan veri almanız gerekir.

Geliştirillmiş Tıklama Başına Maliyet İle Hedef Edinme Başına Maliyet’ in Farklılıkları Nelerdir?

Geliştirilmiş tıklama başına maliyet (TBM). Tüm kampanya ayarlarınızı maksimumda TBM teklifleriyle birleştirerek tekliflerinizi %30’a kadar artırabilir. Ayrıca üçüncü taraf teklif sistemlerini de destekler.

Hedef EBM; hedef EBM’ ye dayalıdır ve TBM her açık artırma için ayarlanabilir. Ancak bazı API tabanlı teklif yönetimi çözümleriyle çalışmayabilir.

Diğer rehber yazılarımıza göz atın:
Çağrı Şahin
Çağrı Şahin
Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinde eğitimlerimi tamamlayarak mezun oldum. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) alanındaki çalışmalarıma 2018 yılında “JR.” olarak başladım. Zaman içerisinde SEO Specialist, SR. SEO Specialist, SEO Team Lead, SEO Executive ve nihayetinde COO (Chief Operations Officer) unvanlarını kazandım. Bu süreçte web tasarımı, sosyal medya reklamcılığı ve yönetimi, SEO, Google Ads, medya satın alma ve itibar yönetiminin de aralarında bulunduğu son derece geniş bir yelpazede dijital pazarlama deneyimi kazandım. Kariyerime başladığım günden bu yana 200’den fazla proje üzerinde çalıştım. Her proje özelinde geliştirdiğim dijital pazarlama stratejileri ve SEO odaklı çalışmalar ile her projeye katkı sağlayarak başarılı sonuçlar elde etmelerine yardımcı oldum.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Size en iyi deneyimi sunmak için, Web sitemizde çerezleri kullanıyoruz.

Gönder
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?