Profesyonel SEO Araçları | Boosted Craft A.Ş.
Back

SEO Araçları

Boosted Craft SEO Araçları

Schema Oluşturucu

.Htaccess Oluşturucu

Optimize Araçları

SEO Araçları

Günümüzde SEO çalışmaları için kullanılmakta olan birçok araç vardır. Bu araçlar, sitelerin doğru optimize edilmesi ve SEO kriterlerine uyumlu hale getirilmesine yardım eder. Doğru bir şekilde kullanılan araçlar, sitelere pozitif anlamda etki eder. Yazımızda SEO uzmanlarının kullandığı ücretli ve ücretsiz SEO araçlarını sizler için derledik;

Ücretsiz SEO Araçları

Ücretsiz SEO araçları, kullanımı tamamıyla ücretsiz olarak sunulan araçlardır. Bu bölümümüzde sizlere ücretsiz olarak google tarafından geliştirilen araçları sunduk;

Google Search Console

Google tarafından yayımlanan ücretsiz bir araçtır. Google Search Console, sitenizin arama sonuçlarında ki performansını gözlemleyebileceğiniz nadir araçlardan birisidir. Google botlarının sitenizi tarayıp, eksik yönlerini veya doğru yapılan işlemleri ayrıntılı bir şekilde sunmaktadır. Sitenizin google arama motoruna kayıtlı olması, bu araç üzerinden olmaktadır. Sitenizde bulunan sitemap ve robots.txt dosyanızı search console aracına eklemeniz durumunda google botları sitenizi taramaya başlamaktadır.
  • Sitemap ve robots.txt dosyalarının test edilmesini sağlar.
  • Sitenize gelen zararlar veya yararlı bağlantıları tespit etmenizi sağlar.
  • Sitenizi google arama motoruna kayıt eder.
  • Sitenizde bulunan kapsam hataları ile ilgili sizlere bilgi verir.
  • Aylık organik trafiğinizi ve performansınızı göstermektedir.
  • Hangi anahtar kelimeden tıklama aldığınızı ve sıralamalarını sizlere gösteren bir araçtır.
  • Mobil uyumluluk, schema standartları ve site hızı gibi önemli web verilerini site sahiplerine göstermektedir.
google analytics

Google Analytics

Google Analytics, sitenizin performansı hakkında net bir bilgi alabileceğiniz araçtır. Google tarafından hizmete sunulan, Google Analytics tamamen ücretsiz olması ile ön plana çıkmaktadır. Web site trafiği hakkında geçmiş metrikleri sunabildiği gibi canlı verileri de göstermektedir. Sitenizin, kullanıcılar tarafından nasıl algılandığını ve ne yaptıklarını anlamanız için kullanmanız gereken SEO araçlarından birisidir.
  • Sitenize gelen günlük ve aylık organik trafiği gözlemleyebilirsiniz.
  • Hangi kelimelerden trafik aldığınızı görebilirsiniz.
  • Sitenize hangi cihazlardan ve kanallardan trafik geldiğini görebilirsiniz.
  • Gerçek zamanlı trafik bilgilerini elde edebilirsiniz.
  • Sitenizde bulunan bağlantıların hızını Analytics üzerinden ölçümleyebilirsiniz.
google trends

Google Trends

Google Trends, Google üzerinden en çok arama yapılan terimler hakkında bilgi edinmenizi sağlayan ücretsiz bir araçtır. Anahtar kelimelerin, hangi bölgede ve hangi sıklıklarla arandığını gösteren servistir. Gün içerisinde bütün popüler aranmaları görebileceğiniz gibi, anahtar kelimelerin hangi dönemde daha çok arandığını görebilirsiniz.
  • Ülkemizde ve dünyada popüler olan aramaları görebileceğiniz bir araçtır.
  • Anahtar kelime araştırması yaparak, hangi bölgede daha çok arandığını ve aranma hacmini net bir şekilde görebilirsiniz.
  • Anahtar kelimelerinizin geçmişte ne kadar arandığını gözlemleyebilirsiniz.
  • Anahtar kelimenizle ilgili başka anahtar kelimeler bulabilirsiniz.
  • Anahtar kelimenizle ilgili google üzerinden aratılan soru cümlelerini bulabilirsiniz.
seoquake

SEOQuake

SEOQuake chrome uzantısı olarak sunulan ücretsiz SEO aracıdır. SEOQuake aracı ile rakiplerinizin veya kendi sitenizin analizni saniyeler içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Site içi denetim haricinde harici ve dahili bağlantıları bu uzantı sayesinde görebilirsiniz. Bunun dışında sitede ne kadar index olduğunu, harici ve dahili kaç adet bağlantınız olduğunu ücretsiz sunmaktadır. SEO kriterlerine göre tasarlanmış SEOQuake, aracı ile sitenizin eksik yönlerini ücretsiz olarak görebilirsiniz.
  • SEO raporu hazırlamanız durumunda sizlere çok yardımcı olacaktır.
  • Manuel olarak sıralama aldığınızda bütün siteleri numaralandırmaktadır.
  • Sitede bulunan bütün index sayısının yanı sıra semrush rank, webarchive age, semrush backlink gibi verilere ulaşabilmektesiniz.
  • Bunların dışında ilgili sayfaların, içeriklerde kullandığı meta başlık ve açıklamayı, kullandığı anahtar kelimeleri görebilirsiniz.
fat rank

Fat Rank

Fat Rank, Google chrome uzantısı olarak yayım hayatına başlamış SEO aracıdır.  Sitenizin veya rakip sitelerin performansını hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Fat Rank sayesinde anahtar kelime sıralamalarını saniyeler içerisinde görebilirsiniz. Bunun dışında ilk yüzde olmayan sıralamalarını takip edebilir ve ona göre aksiyon alabilirsiniz. google pagespeed

Google PageSpeed

Google tarafından yayımlanan PageSpeed Insights aracı, sitelerin mobil ve masaüstü hız puanlarını göstermektedir. Bildiğiniz üzere internet sitelerin hızlı olması Google tarafından SEO kriteri veya kullanıcı deneyimi olarak alınmaktadır. PageSpeed Insights aracı ile sitenizin mobil ve masaüstü sürümlerinin yavaş açılmasına neden olan faktörleri görebilirsiniz. Bu faktörler yada hataları düzelterek, sitenizin hızını arttırabilirsiniz.
  • Sitenizin mobil ve masaüstü hız puanlarını araç üzerinden görebilirsiniz.
  • Sitenizin neden yavaş kaldığını hatalarıyla beraber google pagespeed ile görebilirsiniz.

Ücretli SEO Araçları

Bu bölümümüzde ise ücretli olarak yayın hayatına başlamış SEO araçlarından bahsedeceğiz. Burada kullanılan SEO araçları genellikle SEO uzmanları tarafından kullanılmaktadır. Dilerseniz ücretli olarak kullanılan SEO araçlarını inceleyelim; ahrefs

Ahrefs

Ahrefs, SEO uzmanları tarafından kullanılmakta olan ücretli bir araçtır. Siteleri analiz ederek, sitelerde bulunan eksiklikleri ve hataları söyleyen Ahrefs, bunun dışında rakip analizi yapabilen en iyi araçlardan birisidir. Dünya genelinde bulunan bütün sitelerin yararlı ve zararlı bağlantıları gösterebilen bir araçtır. Genel anlamda link profilinizi ve sitenizin hatalarını inceleyebileceğiniz ücretli bir araçtır. Günümüzde SEO uzmanları tarafından en çok kullanılan, SEO aracı olarak bilinmektedir.
  • Rakiplerin veya  backlink analizi konusunda kullanabileceğiniz en iyi araçtır.
  • Rakiplerinizin en çok hit alan içeriklerini ve kullandıkları anahtar kelimeleri görebilirsiniz.
  • Ahrefs tarafından verilen domain ve URL otorite puanlarını görebilmektesiniz.
moz

Moz

Moz, SEO araçları arasında en çok duyulan yazılımlardan birisidir. Google ve diğer arama motorlarının çıkardığı algoritmaları yakından takip ederek, kullanıcılara sunmaktadır. Moz ayrıca sitenizin organik arama trafiğini, sıralamalarınızı ve site performansınızı incelemenize olanak sağlar. Ve son olarak siteleri kendi puanlama sistemi ile karşılaştırarak kullanıcılara eksikliklerini ve hangi sitenin daha önde olduğunu gösterir. majestic

Majestic

Majestic, siteniz hakkında edinebileceğiniz bütün bilgileri içerisinde bulunduran bir araçtır. Majestic, sitenizin link profilini, sitenizin kalitesini, link inşasını, link kalitesini ve backlinkleri ne zaman aldığınıza kadar göstermektedir.  Sitenizin mevcut durumunu anlamak ve ona göre aksiyon almak için kullanılabilecek en iyi araçlardan birisidir. Özellikle Majestic, içerisinde bulundurduğu Citation Flow ve Trust Flow metrikleri ile ön plana çıkmaktadır. screaming frog aracı

Screaming Frog

Screaming Frog, hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanılan en iyi SEO araçlarından bir tanesidir. Screaming Frog SEO aracının en büyük özelliği hızlı bir şekilde verileri kullanıcılara sunmasıdır. Screaming Frog aracı sayesinde sitenizde bulunan kopya içerikleri, başlıkları, meta açıklamaları, düzeltilmesi gereken hataları, uzun veya kısa başlıkları, açıklamaları görebilirsiniz. Ayrıca sitenizde ki kırık linkleri, yanlış yönlendirilmiş linkleri, büyük boyutlara sahip görselleri, alt yazısı olmayan görselleri net bir şekilde görebilir ve buna göre aksiyon alabilirsiniz. Sitenizin performansını arttırabilecek bütün kriterleri içinde bulunduran muhteşem bir araçtır.
  • Sitenizde bulunan bütün bağlantıları taramaktadır. Tarama sonrası size siteniz hakkında ayrıntılı bilgiler vermektedir.
  • Araç tarama yaptıktan sonra kopya içerikleri, başlıkları, meta açıklamaları sizlere göstermektedir.
  • Site URLlerinde bulunan Türkçe veya desteklenmeyen karakterli bağlantıları gösterir.
  • 100 Kb üzeri resimleri, alt etiketi olmayan ve desteklenmeyen karakterli resimleri sizlere göstermektedir.
  • Sitenizden dışarı verdiğiniz linkleri tarayarak, hatalı olanları size bildirir.
semrush aracı

SEMRush

SEMRush, web sitenizin ve rakip sitelerin performansını, analizini ve karşılaştırılmasını düzenli olarak kontrol edebileceğiniz bir araçtır. SEO araçları arasında tercih edilen bir araç olarak bilinir. Web sitenizin On-Page eksikliklerini, rakip sitelerin reklam verdiği kelimeleri ve içeriklerini görebileceğiniz geniş kapsamlı bir araçtır. Bunların dışında SEMRush, sıralama takibi, anahtar kelime analizi, sitenizle alakalı SEO fikirleri ve sosyal medya aracı ile ön plana çıkmaktadır.
  • Ücretli olarak sıralama takibi yapabileceğiniz bir araçtır.
  • Rakip içerikleri ve anahtar kelimelerin yanı sıra bulundukları pozisyonları da semrush içerisinde bulabilirsiniz.
  • Site audit bölümü ile sitenizin on-page SEO eksikliklerini sizlere rapor halinde vermektedir.
  • İçerik ve site hakkında sizlere fikir vermektedir.
  • Rakip araştırması yapabileceğiniz en iyi araçlar arasındır.
kwfinder aracı

KWFinder

KWFinder, anahtar kelime analizi için kullanılmakta olan araçlardan birisidir. Aranma hacmi yüksek uzun kuyruklu anahtar kelime bulmanızı sağlayan en iyi SEO aracıdır. Site sahiplerinin düşük rekabet, yüksek aranma hacimli kelimeleri kullanmasını sağlar. Bu sayede kullanıcılar, yüksek trafiklere ulaşmaktadırlar. Araç sayesinde hangi anahtar kelimenin iyi olduğunu ve SERP değerlerini içeren ayrıntılı bir rapora ulaşabilirsiniz.
Çağrı Şahin
Çağrı Şahin
Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinde eğitimlerimi tamamlayarak mezun oldum. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) alanındaki çalışmalarıma 2018 yılında “JR.” olarak başladım. Zaman içerisinde SEO Specialist, SR. SEO Specialist, SEO Team Lead, SEO Executive ve nihayetinde COO (Chief Operations Officer) unvanlarını kazandım. Bu süreçte web tasarımı, sosyal medya reklamcılığı ve yönetimi, SEO, Google Ads, medya satın alma ve itibar yönetiminin de aralarında bulunduğu son derece geniş bir yelpazede dijital pazarlama deneyimi kazandım. Kariyerime başladığım günden bu yana 200’den fazla proje üzerinde çalıştım. Her proje özelinde geliştirdiğim dijital pazarlama stratejileri ve SEO odaklı çalışmalar ile her projeye katkı sağlayarak başarılı sonuçlar elde etmelerine yardımcı oldum.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Size en iyi deneyimi sunmak için, Web sitemizde çerezleri kullanıyoruz.

Gönder
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?