Google Algoritmaları Güncellemeleri Nedir? Nasıl Çalışır? | Boosted Craft
Back

Google Algoritmaları

google algoritmaları

Dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru Google’dır. Kullanıcıların yaptıkları aramalar sonucu en doğru, en ilgili ve en faydalı bilgilere erişmesi için Google birtakım arama algoritmalarından faydalanır. Google algoritmaları, listelenecek olan arama sonuçlarının sıralamasını belirlemekte olup; söz konusu sıralama, web sitelerinin trafiği ve görünürlüğü açısından son derece büyük bir öneme sahiptir.

Google algoritmalarının temel amacı, arama yapan kullanıcılara en iyi sonuçların sunulmasıdır. Bunu sağlamak için Google algoritmaları, arama sonuçlarını web sitelerinin kalitesine ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre sıralar. Bununla birlikte Google algoritmaları sürekli olarak güncellenmekte ve değiştirilmektedir. Buna bağlı olarak web sitelerinin sıralamalarını etkileyen faktörler de değişir.

Google algoritmalarının dikkate aldığı pek çok farklı faktör vardır. Anahtar kelimelerin kullanımı, bağlantılar, mobil uyumluluk, site hızı, kullanıcı deneyimi, içeriklerin kalitesi ve güncelliği bu faktörler arasında sıralanabilir. Buna bağlı olarak anahtar kelimelerin spam olarak kullanılması, düşük kaliteli bağlantılara sahip olunması ve mobil uyumluluk sorunları yaşanması, Google sıralamalarını olumsuz yönde etkileyebilir.

Bu tür istenmeyen durumlar yaşanmaması için web sitelerinin öncelikle bahsi geçen unsurlara dikkat etmesi gerekir. Web sitelerinin içerikleri kullanıcıların ilgisini çekecek ve kullanıcılara fayda sağlayacak şekilde hazırlanmalıdır. Anahtar kelimelerin dengeli bir şekilde kullanılmasına ve kaliteli bağlantılar sağlanmasına özen gösterilmelidir. Buna ek olarak web sitesi hızlı ve mutlaka mobil uyumlu olmalıdır. Ayrıca kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanılmalıdır.

Özetlemek gerekirse, Google algoritmaları için web sitelerinin sıralamalarını belirleyen faktörlerin karmaşık bir kombinasyonu demek mümkündür. Web sitelerinin sıralamalarının iyileştirilmesi için, Google algoritmalarının işleyişi ile web sitelerini etkileyen faktörler doğru bir şekilde anlaşılmalıdır. Bu sayede web sitelerinin arama sonuçlarında daha yüksek sıralamalara çıkması, web sitesi trafiğinin ve görünürlüğünün artması sağlanabilir.

Google Algoritması Nedir?

Google arama motorunun web sitelerini sıralandırma aşamasında kullandığı matematiksel formül, Google algoritması olarak adlandırılır. Google algoritması; arama sonuçlarına en uygun sonuçların sunulması amacıyla web sitesi içeriğini, bağlantılarını, kullanıcı deneyimini ve pek çok farklı faktörü analiz eder.

Google algoritması sürekli olarak güncellenmekte ve değiştirilmekte olup bunun temel amacı; kullanıcıların ihtiyaçlarına daha iyi cevaplar vermektir. Algoritmanın sürekli geliştirilmesi kullanıcıların yaptıkları aramalar sonrasında, daha iyi ve daha doğru sonuçlara ulaşmasını sağlar.

Bu standartları yakalayabilmek için Google algoritması, web sitelerinin sıralamasını etkileyen pek çok farklı faktörü hesaba katmaktadır. Anahtar kelime kullanımı, sayfa hızı, site güvenliği, içerik kalitesi, bağlantılar ve mobil uyumluluk gibi faktörler bunlar arasında sıralanabilir.

Web sitelerinin Google algoritması tarafından sıralanması, SEO yani arama motoru optimizasyonu olarak bilinen bir süreçle optimize edilebilir. SEO sürecinde web sitesi sahipleri ile SEO uzmanları, Google algoritması tarafından dikkate alınan faktörleri optimize eder. Bu çalışmanın temel amacı, web sitesinin arama motoru sonuçlarındaki sıralamasını yükseltmeye yardımcı olmaktır.

Panda 

Google tarafından ilk kez 2011 yılında yayınlanan bir algoritma güncellemesi olan Panda algoritma güncellemesi, web sitelerinin içerik kalitesini ölçme amacıyla kullanılır. Panda algoritması, düşük kaliteli içerik üreten ya da kopya içerik barındıran web sitelerinin sıralamalarını düşürmekte, kaliteli ve özgün içerik üreten web sitelerinin sıralamalarını se artırmaktadır.

Panda algoritması; web sitelerinin içeriğini, reklam yerleşimini, kullanıcı deneyimini, hızını ve kullanıcı dostu olup olmadığını kısacası pek çok farklı faktörü analiz etmektedir. Ayrıca Panda algoritması; web sitelerinin sayfa kalitesi, anahtar kelime kullanımı, sosyal paylaşım oranları, içeriklerin uzunluğu, bağlantı kalitesi ve diğer pek çok faktörü hesaba katmaktadır.

Bu nedenle Panda güncellemesi, web siteleri açısından bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Bu güncelleme ile birlikte Google, içerik kalitesinin sıralama faktörleri arasında çok daha önemli bir hale geldiğinin altını çizmiş oldu. Bunun doğal bir sonucu olarak web siteleri içeriklerini yenileme, kopya içeriklerden kaçınma ve aradıkları bilgileri kullanıcılara sunma amacıyla daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlama zorunluluğuyla karşılaştılar.

Panda algoritması, Google tarafından sürekli güncellenen bir algoritma olduğu için, web siteleri içerik kalitesini sürekli olarak gözden geçirmeli ve içeriklerini iyileştirmelidir. Bu süreç, web sitelerinin sıralamalarının iyileştirilmesi ve Google’da daha iyi bir görünürlüğe sahip olmaları açısından çok önemlidir.

Penguin 

Google tarafından 2012 yılında yayınlanan Penguen algoritma güncellemesi, web sitelerinin bağlantı kalitesinin ölçülmesi amacıyla kullanılır. Penguen güncellemesi web sitelerinin doğal bağlantılara sahip olup olmadığını analiz eder, kaliteli ve doğal bağlantılara sahip web sitelerinin sıralamasını artırmayı hedefler.

Penguin algoritması; web sitelerinin bağlantı profilleri, web sitesi içeriği, kullanıcı deneyimi, reklam yerleşimi, site hızı ve sitenin kullanıcı dostu olup olmadığı gibi pek çok farklı faktörü analiz eder. Bu faktörlere ek olarak Penguin algoritması; web sitesindeki kötü niyetli bağlantıları, link sahteleme, link spamming ve link çiftleme gibi uygulamaları da değerlendirir.

Google’ın bağlantı kalitesinin sıralama faktörleri arasında daha önemli bir hale geldiğini açıkça belirttiği için Penguin güncellemesinin, wen siteleri için bir dönüm noktası olduğu söylenebilir. Penguin güncellemesi sonrasında web siteleri spam bağlantıları önleme, doğal bağlantılar oluşturma ve kullanıcıların aradığı bilgileri sunma amacıyla kullanıcı deneyimini iyileştirmek zorunda kaldılar.

Penguin algoritması, Google tarafından sürekli güncellenen bir algoritma olduğu için, web siteleri bağlantı kalitelerini sürekli gözden geçirmeli ve iyileştirmeye çalışmalıdır. Bu sayede Google’da daha iyi bir görünürlük elde edebilirler.

 

Hummingbird

Google tarafından 2013 yılında yayınlanan Hummingbird algoritma güncellemesi, daha iyi bir anlama yeteneğiyle birlikte arama sorgularının daha iyi anlaşılmasına odaklanır. Arama sorgularındaki anahtar kelimelere ek olarak, kullanıcının niyetini ve daha doğal bir dil kullanımını da hesaba katar, arama sonuçlarını daha iyi eşleştirmeyi hedefler. Bu doğrultuda Hummingbird algoritması; web sitesi içeriği, reklam yerleşimi, kullanıcı deneyimi, hız ve kullanıcı dostu olup olmadığı gibi pek çok farklı faktörü analiz eder. Bu faktörlere ek olarak Hummingbird algoritması, web sitelerinin semantik ilişkilerini hesaba katar, aram sonuçlarını daha doğal ve anlamlı bir şekilde eşleştirmeye çalışır.

Hummingbird algoritması ile birlikte yalnızca anahtar kelimeler üzerine odaklanmak yerine, kullanıcı niyetini ve arama sorgusundaki doğal dil kullanımını anlamak gerektiğinden SEO için önemli bir dönüm noktası söz konusu olmuştur. Web siteleri artık içeriklerini daha kullanıcı dostu ve anlaşılır bir şekilde yazmak zorunda kaldılar.

Pigeon

Google tarafından 2014 yılında yayınlanan Pigeon algoritması, yerel aramaların daha iyi bir şekilde eşleştirilmesi amacıyla yayınlanmıştır. Pigeon güncellemesi, yerel arama sonuçlarında hatalarla karşılaşan kullanıcıların güncelleme sonrasında arama sonuçlarında doğru sonuçlar almasını sağlamıştır.

Pigeon algoritması, yerel arama sonuçlarının sağlıklı bir şekilde belirlenebilmesi için, içerik, kullanıcı deneyimi, yerel bağlantı ve işletme bilgilerini analiz etmektedir. Bu algoritma özellikle yerel işletmeler için oldukça önemli olarak kabul edilir. Bunun sebebi, Google’ın yerel işletmelerin Google Haritalar gibi yerel arama sonuçlarına daha fazla dahil olmasını ve arama sonuçlarında gözükmesini sağlamasıdır. Buna bağlı olarak yerel işletmelerin doğru bilgilerini Google My Business gibi yerel işletme dizinlerine eklemesi ve yerel SEO stratejilerini iyileştirmesine olanak sağlamıştır.

Mobile

Mobile algoritma güncellemesi 2015 yılında yayınlanarak, mobil cihazlarda arama yapılırken kullanıcıların daha iyi deneyim sağlamasını hedeflemek amacıyla geliştirilmiştir. Güncellemenin temel amacı, mobil cihaz kullanıcılarının arama sonuçlarında aradıkları sorguyla alakalı içeriklere daha hızlı erişmesini sağlamaktadır.

Mobile algoritma güncellemesi, web sitelerin mobil cihazlar için uyumlu olup olmadığını analiz ettikten sonra mobil tarafı uyumlu olmayan siteleri daha düşük sıralarda tutmaktadır. Mobile algoritma güncellemesinde kullanıcıların mobil cihazlardaki deneyimini iyileştirmek için web site sahipleri, sitelerinin mobil uyumluluğu sağlamalıdır. Kullanıcıların tercih ettiği mobil dostu web siteleri, mobil olmayan web sitelerine göre daha yüksek sıralamalara sahip olurlar.

Rankbrain

Google tarafından 2015 yılında yayınlanan RankBrain algoritma güncellemesi, yapay zeka teknolojisini kullanarak arama sonuçlarını daha iyi anlar ve kullanıcılara daha uygun sonuçlar sunar. RankBrain, Hummingbird algoritmasıyla birlikte çalışmak, kullanıcıların yaptıkları aramalarda tam olarak ne aradığını anlayıp arama sonuçlarını buna göre sıralamak amacıyla geliştirilmiştir. Bu kapsamda yapay zeka teknolojisi, daha önce görmediği arama terimlerini ve kelime gruplarını anlamak için eğitilmekte, daha sonra bunu kullanarak sonuçları sıralamaktadır.

Arama sonuçları sıralamasını etkileyen en önemli faktörlerden biri olan RankBrain, diğer Google algoritmalarıyla birlikte çalışır. Google’ın arama sonuçlarını daha iyi anlamasına ve anlamlı sonuçlar sunmasına yardımcı olduğu için web siteleri için çok önemlidir. Buna bağlı olarak web siteleri arama motorlarında iyi sıralamalar elde etmek için, kullanıcı aramalarında neyin arandığını anlamaya yardımcı olacak anlamlı, kaliteli ve özgün içerikler sunmalıdır.

google algoritmaları nasıl çalışır

Fred

Google tarafından 2017 yılında yapılan Fred algoritma güncellemesi, her ne kadar Google tarafından doğrulanmamış olsa da, SEO uzmanları ve web sitesi sahipleri tarafından gözlemlendiği ve etkileri hissedildiği için genel olarak kabul edilmektedir. Özellikler web sitelerinde reklam yoğunluğunun ve düşük kaliteli içeriğin yüksek olduğu web sitelerini hedef alır. Bu web sitelerinde genellikle yüksek trafik ve reklam geliri elde etme amacıyla optimize edilen, ancak kullanıcılar açısından gerçek bir değer sunmayan içerikler bulunur.

Bu tür web sitelerini hedef alan Fred algoritması, arama sonuçlarının kalitesini artırmayı amaçlar. Web sitesi içeriklerinin kalitesini, kullanıcı deneyimini ve web sitesinin gerçek değerini ölçme amacıyla Fred algoritma güncellemesi çeşitli sofistike yöntemler kullanır. Buna bağlı olarak yüksek trafiğe ve reklam gelirine sahip olmak için düşük kaliteli içeriklere yer veren web siteleri, Fred algoritma güncellemesi nedeniyle sıralamalarda düşüşle karşı karşıya kalmıştır.

Web sitesi sıralamaları Fred algoritmasından doğrudan etkilendiği için web sitelerinin yüksek kaliteli içerikleri, kullanıcı deneyimi ve faydalı bilgiler sunmaya odaklanması gerekir. Bu sayede web siteleri arama sonuçlarında daha yüksek sıralamalar alabilir.

Medic

Google 2018 yılının Eylül ayında Medic olarak adlandırılan bir algoritma güncellemesi yapmıştır. Özellikle sağlık, tıp ve benzeri alanlarda faaliyet gösteren web sitelerini hedef alan Medic güncellemesi; web sitelerinin sağlıkla ilgili konularda doğru ve güvenilir bilgiler sunup sunmadığına odaklanır. Özellikle tıbbi danışmanlık, sağlık hizmetleri ve ilaçlarla ilgili web sitelerini hedef alan bir algoritma güncellemesidir.

Web sitelerinin arama sonuçlarında nasıl sıralandığını etkileyen Medic algoritma güncellemesi sonrası, sağlıkla ilgili konularda doğru bilgiler sunan web siteleri üst sıralara çıkmıştır. Ayrıca Medic algoritma güncellemesi; web sitelerinin güvenilirliğini artırma amacıyla kullanıcı yorumları, referans ve uzman görüşleri kullanımına odaklanır.

Bert

Bert yani Bidirectional Encoder Representations from Transformers, Google tarafından 2018 yılında açıklanmış bir doğal dil işleme (NLP) algoritması olarak tanımlanabilir. Özellikle arama sorgularındaki anlamı daha iyi irdeleyebilmek amacıyla tasarlanmıştır. Önceki Google algoritmalarından farklı olarak yalnızca anahtar kelimeleri değil, sorgunun tam anlamını da anlamaya odaklanır. Böylece arama sonuçları daha doğru ve anlamlı olur. Bert algoritması önceki algoritmalardan farklı olarak cümle içindeki kelime ilişkilerini ve sırasını dikkate aldığından, NLP alanında bir dönüm noktası olarak kabul edilir.

Temel ve Çekirdek Güncellemeler

Google yılda ortalama olarak minimum 3-4 adet çekirdek algoritma güncellemesi gerçekleştirmektedir. Burada yapılan algoritma güncellemeleri, genelde arama sonuçlarının mevcut durumunu kontrol etmek, algoritmalara uymayan sitelerin kaldırılması ve sıralamaların doğrulanması gibi düzenlemeler gerçekleştirir.

Bunun dışında 2023 ve 2024 yılları özelinde spam algoritması yayınlayarak, arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak için spam yapan sitelerin arama sonuçlarından kaldırılması hedeflendi. Google bu tarz güncellemeleri her yıl birkaç kez yaparak, arama sonuçlarını olabildiğince doğru bir şekilde sıralamak istiyor.

İlgili güncellemeler ortalama 1-2 hafta sürerken, az önce bahsettiğim spam algoritması gibi algoritma güncellemeleri 1 ay gibi bir sürede tamamlanmaktadır. Aşağıda paylaştığım bağlantıya tıklayarak, 2020 yılına geriye dönük tüm güncellemeleri görebilirsiniz

Güncellemeler: https://status.search.google.com/products/rGHU1u87FJnkP6W2GwMi/history

google temel güncelleme

Google Algoritmalarının Amacı Nedir?

Google algoritmaları, kullanıcıların arama sonuçlarındaki en uygun ve en kaliteli içeriğin bulunmasına yardımcı olmayı amaçlar. Bunun için Google, web sitelerindeki içerikleri analiz eden ve kullanıcılara en uygun sonuçları veren bir dizi algoritmadan faydalanır. Google algoritmaları web sitelerinin sıralamalarını belirlemek için pek çok faktörü değerlendirir. Bu faktörler arasında; web sitesi içerikleri, mobil uyumluluk, güvenilirlik, kullanıcı deneyimi ve bağlantı kalitesi yer alır. Google algoritmaları bu faktörleri analiz eder, web sitelerinin ne kadar uygun ve kaliteli olduğunu belirleyerek sonuçları sıralar.

Google algoritmalarının diğer bir amacı, web sitelerinin spam ve kötüye kullanımını önlemek olduğundan; Google web sitelerindeki düşük kaliteli içerikleri, kötü niyetli uygulamaları ve spam bağlantıları tespit eder. Bu durum web sitelerini sıralamalarda aşağı çeker ya da tamamen kaldırır.

Google algoritmaları kullanıcıların en kaliteli ve uygun içeriği bulmasına, web sitelerinin kalitesinin ve kullanıcı deneyiminin artmasına yardımcı olur. Web sitesi sahipleri bu nedenle, Google algoritmalarını dikkate almalı, kullanıcılara yüksek kaliteli içerikler sunmalı ve web sitelerini optimize etmelidir.

Google Algoritma Güncellemeleri Sonrası Trafik Kaybı Neden Olur?

Google algoritma güncellemelerinden sonra trafik kaybı farklı nedenlere bağlı olarak yaşanabilir:

  • Google algoritma güncellemelerinin amacı, web sitesi içeriğinin ve kullanıcı deneyiminin kalitesinin artırılmasıdır. Güncellemelerden sonra web sitesi içerik kaliteli, kullanıcı deneyimi ya da değerli bilgi sağlama konusunda eksikliklere sahipse, sıralama düşüşü olağan bir durumdur.
  • Web sitesi sıralamalarında daha iyi bir performans sergileyen rakiplerin yükselişine bağlı olarak trafik kaybına yol açabilir. 
  • Bazı algoritma güncellemelerinde, web sitesi teknik yapısı ve uyumluluğu da dikkate alınmaktadır. Buna bağlı olarak web sitesinde teknik sorunlar olması halinde, güncellemeden sonra sıralama düşüşü yaşanması olasıdır.
  • Google algoritma güncellemelerini, kullanıcıların arama trendleri ile arama tercihlerini dikkate alarak yapar. Bu doğrultuda web siteleri belirli bir konu hakkında bilgi sağlamalı ya da arama trendlerine uygun içerikler sunmalıdır.

Google Algoritmaları Ve SEO İlişkisi

Google algoritmaları ile SEO arasında sıkı bir ilişki vardır. SEO web sitelerinin Google arama sonuçları sıralamasını artırmak için uygulanan çeşitli tekniklerden oluşur. Google algoritmaları da web sitesi sıralamalarını belirler. Bu sırada ise içerik, backlink, kullanıcı deneyimi, hız, mobil uyumluluk ve diğer pek çok faktörü analiz eder. Web sitesi sıralamasını belirleyerek kullanıcılar için en uygun sonuçları sağlar. 

SEO ile web siteleri, Google algoritmalarına uygun olarak optimize edilir. Bu kapsamda içerikler, kullanıcı deneyimi, teknik yapı, anahtar kelime kullanımı, bağlantı kalitesi ve diğer faktörler optimize edilir. Google algoritmaları bu faktörleri değerlendirir ve web sitesi sıralamalarını belirler. 

Başarılı SEO stratejileri, Google algoritmalarını en iyi şekilde anlar ve buna uygun olarak optimizasyonu gerçekleştirir. Bu sayede web siteleri daha fazla trafiğe, daha iyi kullanıcı deneyimine ve daha yüksek dönüşüm oranlarına erişebilir.

Google Algoritması Nasıl Çalışır?

Google algoritmaları, web sitelerini kullanıcıların arama sorgularına göre sıralaması için bazı hesaplama ve analiz adımlarını kullanır. Google web saydalarını botlar ya da tarayıcılar aracılığıyla tarar, indeksler ve analiz eder. Botlar; web sitesi içeriği, anahtar kelime kullanımı, bağlantı kalitesi, kullanıcı deneyimi ve benzer faktörleri analiz eder.

Google algoritmasının web sitesi sıralamasını belirlerken kullandığı faktörler arasında;  anahtar kelime kullanımı, sayfa hızı, mobil uyumluluk, kullanıcı deneyimi, sayfa yapısı, bağlantı kalitesi, içerik kalitesi ve güvenilirlik gibi unsurlar sayılabilir. Her arama sorgusunda bu faktörler kullanılarak sonuçlar kullanıcılara sunulur.

Google Algoritmaları Sıralamalarda Nelere Dikkat Eder?

Google algoritmaları, web sitesi sıralamasını belirlerken pek çok faktörü değerlendirir. Bunların bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Web sayfalarının konusunu ve içeriğini anlam noktasında anahtar kelimeler çok önemli bir role sahiptir. Ancak anahtar kelimeleri gereğinden fazla kullanmak, spam olarak algılanabilir ve sıralamayı düşürebilir.
  • Google nezdinde ziyaretçilerin ilgisini çeken, bilgilendirici ve özgün içerikler değerlidir. İçerik kalitesi yükseldikçe, Google sıralama algoritması o kadar olumlu yönde etkilenir.
  • Web sitesine yönlendirilen bağlantılar, Google sıralama algoritması açısından önemlidir. Ancak bağlantının kalitesi de bir o kadar önemlidir. Yüksek kaliteli sitelerden gelen bağlantılar sıralamayı artırırken, düşük kaliteli sitelerden gelen bağlantılar sıralamanın düşmesine neden olabilir.
  • Google sıralama algoritması için site hızı da önemlidir. Hızlı yüklenen siteler, kullanıcı deneyimini iyileştirdiğinden Google nezdinde değerlidir.
  • Son yıllarda Google sıralama algoritmasındaki en önemli faktörlerden biridir. Mobil cihazlara uygun olmayan sitelerin sıralama düşüşü yaşaması mümkündür.
  • Google iyi bir kullanıcı deneyimi sunan web sitelerini daha üst sıralara taşır. Kullanıcıların web sitesinde daha uzun süre kalması sıralamayı yükseltir, kısa süreli ziyaretler ise sıralamanın düşmesine neden olabilir.
  • Güncel ve düzenli olarak güncellenen içerikler Google tarafından değerli kabul edilir. Bu yüzden web sitesine düzenli olarak içerik eklemek ve güncellemek, web sitesi sıralamasını yükseltebilir.

Diğer rehber yazılarımıza göz atın:

Google Algoritmaları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Google algoritmaları, arama sonuçlarını oluştururken siteler özelinde birçok faktöre dikkat eder. Bunlar arasında en önemlisi içerik kalitesi ve kullanıcı deneyimiyken ayrıca anahtar kelimeler, sitenin taranabilirliği, geri bağlantılar, mobil uyumluluk ve performans gibi birçok faktör bulunmaktadır.

Anahtar kelime analizi, Google’ın kullanıcıların arama sorgularıyla eşleşmesine olanak sağlayan bir çalışmadır. Google bir sayfada geçen anahtar kelimeleri kontrol ederek, ilgili kelimelerde sıralamaya girmenizi sağlayan veya tetikleyen bir yapısı vardır.

Google’ın birden fazla algoritması vardır. Bunlar kendi içinde farklı çalışma mantığına sahip olmakla beraber sırasıyla: tarama>indexleme>sıralama>sonuç sunma olarak çalışır.

Core uptade 1 yıl içerisinde Google’ın 3-4 kez gerçekleştirdiği kapsamlı bir algoritma güncellemesidir. Bu güncellemeler web site sahiplerinin sıralamalarını olumlu veya olumsuz yönde etkilemektedir. Upatede sonrası düşüş yaşayan siteler, yapılan çalışmaları gözden geçirmeli ve iyileştirmeler yapmalıdır.

Çağrı Şahin
Çağrı Şahin
Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinde eğitimlerimi tamamlayarak mezun oldum. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) alanındaki çalışmalarıma 2018 yılında “JR.” olarak başladım. Zaman içerisinde SEO Specialist, SR. SEO Specialist, SEO Team Lead, SEO Executive ve nihayetinde COO (Chief Operations Officer) unvanlarını kazandım. Bu süreçte web tasarımı, sosyal medya reklamcılığı ve yönetimi, SEO, Google Ads, medya satın alma ve itibar yönetiminin de aralarında bulunduğu son derece geniş bir yelpazede dijital pazarlama deneyimi kazandım. Kariyerime başladığım günden bu yana 200’den fazla proje üzerinde çalıştım. Her proje özelinde geliştirdiğim dijital pazarlama stratejileri ve SEO odaklı çalışmalar ile her projeye katkı sağlayarak başarılı sonuçlar elde etmelerine yardımcı oldum.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Size en iyi deneyimi sunmak için, Web sitemizde çerezleri kullanıyoruz.

Gönder
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?