Ahrefs Nedir? | Boosted Craft
Back

Ahrefs Nedir?

ahrefs nedir

Ahrefs; bağlantı profili oluşturma, rakip analizi, anahtar kelime araştırması, site denetimi ve sıralama takibi için geliştirilmiş kapsamlı bir SEO aracıdır. Sektördeki en önemli ve bilinen SEO araçlarından biri olan Ahrefs sayesinde internet sitesi sahiplerinin çeşitli SEO optimizasyonu noktalarına ilişkin pek çok veriye erişmesi ve analiz yapması mümkündür. Bu doğrultuda Ahrefs’in arama motorunda daha iyi sıralamalar almak için kullanıldığı ifade edilebilir.

  • SEO çalışmalarının ilk adımı web sitesinin mevcut bağlantı profilini denetlemektir. Ahrefs , web sitenizin bağlantı profili hakkında bilinçli kararlar vermeye yardımcı olacak veriler sunar.
  • Ahrefs, sektörel rakiplerin bağlantı fırsatlarını öğrenmek için kullanılabilecek etkili bir SEO aracıdır. Web sitesi sahiplerine yalnızca bağlantı fırsatlarını nasıl bulacaklarını değil, aynı zamanda rakiplerin sahip olduğu bağlantıları nasıl bulacaklarını da gösterir. 
  • Pek çok web sitesi sahibi Ahrefs’i bir anahtar kelime araştırması aracı olarak düşünmese de, aslında Ahrefs anahtar kelimeler ve içerik fikirleri bulmak için başvurulabilecek en önemli araçlardan biri olma özelliğine sahiptir.
  • SEO kapsamında anahtar kelimeleri bulmak kolay olsa da, esas iş anahtar kelimelerin nasıl nitelendirileceğini anlamakta gizlidir. Ahrets bu hedefe ulaşmanın kolay bir yolunu sunar. 
  • Ahrefs, anahtar kelime takip işlemlerini de başarılı bir şekilde gerçekleştirir. Ayrıca tek tek anahtar kelimeleri izlemek eskimiş bir SEO stratejisidir. Günümüzde SEO’daki en önemli temel performans göstergesi, Google Analytics’teki organik arama trafiği verileri olarak kabul edilir. Google Analytics’e ek olarak Ahrefs’in içindeki “Organic Keywords” verilerinden de faydalanılması gerekir.
  • Ahrefs bunların yanı sıra anahtar kelimeler ya da markalı anahtar kelimeler için uyarılar ayarlamayı sağlar. Bu durum, ilişki kurma ve marka yönetimi açısından son derece güçlü bir işlev olarak öne çıkar. 
  • Ayrıca Ahrefs’te bir site denetim aracı da bulunur. Bu araç sayesinde web sitesinin teknik SEO performansının optimize edilmesi mümkündür.

Ahrefs Nasıl Çalışır? Ne İşe Yarar?

Ahrefs, web sitelerinin genel performansını değerlendirmek üzere çalışır. Bu sayede web sitelerinin SEO uyumluluğunu, anahtar kelime sıralamasını, backlink profilini ve rekabet analizini yapma imkanı sunar. Bunun yanı sıra kullanıcılarına web sitesi denetimi, backlink analizi ve anahtar kelime araştırması gibi farklı özellikler de sunar. 

Günümüzde hemen her dijital pazarlama uzmanı, web sitesi optimizasyonu sağlanması ve sektörel rekabet avantajı elde edilmesi için Ahrefs’ten faydalanır. Ahrefs hızlı ve doğru veriler sunarak kullanıcılarına etkili bir SEO stratejisi oluşturma olanağı sağlar. Bu kapsamda Ahrefs’in rekabet analizi yapma, organik trafiği artırma ve daha fazlasını içeren araçları kullanılabilir.

Ahrefs’in milyonlarca anahtar kelimeye sahip geniş bir veritabanı vardır. Bu sayede rekabetçi analizler yapma ve yeni fırsatları keşfetme imkanı elde edilebilir. Ahrefs kullanılarak anahtar kelime rekabet, backlink profili, içerik performansı ve daha fazlası analizi edilebilir. 

Ahrefs Veri Kaynakları Nelerdir?

Milyonlarca web sitesini tarayan bir bot olan AhrefsBot, Ahrefs’in ilk veri kaynağıdır. AhrefsBot sürekli olarak interneti tarayarak web sitelerine ilişkin verileri toplar. Web sayfalarının içeriğini, meta etiketlerini, başlıklarını ve diğer SEO unsurlarını analiz eder. 

Ahrefs’in veri kaynakları arasında farklı ülkelerdeki arama motorlarından gelen veriler de bulunur. Google, Yandex ve Bing gibi popüler arama motorlarının sonuçlarını tarayan Ahrefs, kullanıcıların arama eğilimleri ile anahtar kelimelerini belirler. Bu veriler sayesinde web sitelerinin arama motoru performansını değerlendirmeyi sağlayacak önemli ipuçlarına erişilebilir.

Geri bağlantı analizi, Ahrefs’in diğer bir önemli veri kaynağıdır. Bir web sitesine diğer web sitesinden gelen linkler, geri bağlantı olarak adlandırılır. Ahrefs, web sitesinin diğer web sitelerinden aldığı geri bağlantıları tarar ve backlink profillerini oluşturur. Bu analizden, web sitesinin otoritesini ve popüleritesini belirleyip rekabeti değerlendirmek için faydalanılır.

Ahrefs, rakip analizi için diğer bir önemli veri kaynağı olan sosyal medya verilerini de kullanır. Sosyal medya platformlarında paylaşılan içerikler, web sitelerinin popülerliği ve marka bilinirliği hakkında bilgi sağlar. Ahrefs; Twitter, Facebook, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarından gelen verileri analiz eder. Bu sayede, rakip web sitelerin sosyal medya performansını incelemeye yardımcı olur.

Ahrefs, anahtar kelime araştırması yapmak için de bazı veri kaynaklarını kullanır. Kullanıcıların belirli anahtar kelimeleri arama sıklığına göre analizler yaparak anahtar kelimelerdeki rekabet düzeyini tespit eer. Bu veriler, web sitesinin hedeflenen anahtar kelimeler için nasıl optimize edileceğine ilişkin fikir sunar.

Ahrefs Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Anahtar kelime araştırması, SEO stratejilerinin en önemli adımlarından biridir. Web sitesi sahipleri öncelikle hedef kitlelerinin arama motorlarında arama yaparken hangi kelimeleri ve ifadeleri kullandığını belirlemelidir. Böylece içeriklerini optimize edebilir, organik trafik çekebilir ve sektörel rekabet üstünlüğü sağlayabilir. 

Ahrefs anahtar kelime araştırması yapmak için;

  • Ahrefs Anahtar Kelime Gezgini aracı açılır. Bu araç sayesinde belirli bir anahtar kelimenin aylık arama hacmine, rekabet düzeyine ve diğer istatistiklere erişmek mümkündür. Anahtar kelime listesinin girilmesi için “Anahtar Kelime” kutusuna bir anahtar kelime ya da kelime öbeği yazılır.
  • Anahtar kelime sonuçları filtrelenip analiz edilir.
  • Anahtar kelime rekabetçiliği değerlendirilir.
  • Uygun anahtar kelimeler seçilir ve hedeflenir.

Etkili bir anahtar kelime araştırması yapmak için Ahrefs kullanılabilir. Anahtar kelime araştırması sırasında hedef kitlenin talepleri ve nişindeki rekabet göz önünde bulundurulmalıdır. Doğru anahtar kelimeleri hedeflemek, web sitesi sıralamasını ve organik trafiğini artırmaya yardımcı olabilir.

ahrefs nasıl kullanılır

Ahrefs Site Denetimi Nasıl Yapılır?

Ahrefs site denetimi özelliğini kullanmak için;

  • Ahrefs hesabına giriş yapılır.
  • Üst menüde bulunan “Site Denetimi” sekmesi bulunur ve tıklanır.
  • Web sitesi URL’si ilgili alana girilir ve “Denetim Başlat” butonu tıklanır.

Web sitesi denetim işlemi başlayınca Ahrefs bir rapor hazırlar. Bu raporda web sitesinin temel durumuna ilişkin ayrıntılı bilgiler bulunur. Bunun yanı sıra SEO iyileştirmesi yapılması gereken alanlar ile potansiyel sorunları belirler. 

Ahrefs site denetimi özelliği, web sitesinin SEO performansını anlamak ve geliştirmeye yardımcı olmak açısından çok önemlidir. Bu özellik, web sitesindeki sorunları tespit etmeye ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacak iyileştirmeler yapmaya yarar. Ahrefs kullanarak düzenli bir şekilde site denetimi yapmak, web sitesi performansının sürekli olarak izlenmesine yardımcı olur.

Ahrefs Geri Bağlantı Analizi Nasıl Yapılır?

Geri bağlantı analizi yapmak için Ahrefs’te Site Denetimi bölümüne gidilir, analiz edilmek istenen web sitesinin URL’si girilir. Ahrefs web sitesinin geri bağlantı profilini ve diğer önemli SEO verilerini sunar. Geri bağlantı analizi sonuçlarında ise web sitesine yönlendirilen bağlantıların sayısı, kaynakları, kalitesi ve daha fazlası yer alır.

Ahrefs Rakip Analizi Nasıl Yapılır?

Ahrefs ile rakip analizi yapılırken öncelikle anahtar kelimeler araştırılmalıdır. Çeşitli anahtar kelime araştırma araçları yardımıyla rakiplerin kullandığı anahtar kelimeler ve bu anahtar kelimelerin ne kadar etkili olduğu tespit edilebilir. Bu bilgiler sayesinde web sitesi özelinde etkili bir anahtar kelime stratejisi geliştirilebilir. 

Bir sonraki adımda rakip sitelerin geri bağlantı analizi yapılmalıdır. Ahrefs’in web sitelerine gelen geri bağlantıları takip etmek için kullanışlı bir aracı vardır. Rakip sitelerin hangi sitelerden geri bağlantı aldığı ve geri bağlantıların gücü görülebilir. Bu bilgiler, web sitesinin geri bağlantı profili üzerinde çalışmayı sağlayarak sektörel rekabette avantaj sağlamaya yardımcı olabilir.

boostedcraft
boostedcraft

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Size en iyi deneyimi sunmak için, Web sitemizde çerezleri kullanıyoruz.

Gönder
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?