LSI (Latent Semantic Indexing) Nedir? Nasıl Kullanılır? | Boosted Craft
Back

LSI (Latent Semantic Indexing) Nedir?

lsi latent semantic indexing nedir

Açılımı Latent Semantik Indexing olan LSI, gizli anlamsal indeksleme anlamına gelen bir kavramdır. Google’ın bir özelliği olan LSI, web sitelerinde yer alan içeriklerin doğal trafiklerini artırma amacıyla kullanılır. Google kullandığı bu yöntemle, web sitelerinde kullanılan anahtar kelimeler ve bu kelimelerle terimler arasındaki ilişkiyi tespit eder. Bu özellik sayesinde, aranan kelime sayfada bulunmadığı takdirde aranan kelime terimlerle ilişkilendirilir ve ilişkili bir terim olması halinde sayfa gösterilir.

Diğer bir deyişle, anahtar kelime arana sayfada bulunmasa dahi onunla ilişkili bir resim varsa, o sayfanın açılması söz konusu olur. Yazılan metinler Google tarafından karşılaştırılır ve daha faydalı olan metin ön plana çıkarılır.

Web sitelerinde bulunmakta olan içeriklerde yer alan anahtar kelimeler fazla sayıda kullanıldığı takdirde, içerikte yer alan bilgiler faydalı olmazsa içeriğin yararlı bir içerik olması mümkün değildir. Ancak, içerikte yararlı bilgiler sunuluyorsa, Google LSI özelliğini kullanarak bu sayfaları ön plana çıkarır. Sonuç itibarıyla, bir sayfanın ön plana çıkması için anahtar kelime kullanımı kadar önemli olan diğer bir faktör de içeriğin faydalı olmasıdır.

LSI Nedir?

LSI yani Latent Semantic Indexing (Gizli Anlamsal İndeksleme) olarak isimlendirilmiş bir bilgi işleme tekniğidir. Belgelerin içeriği anahtar kelimelerin frekansını kullanan LSI, bu yollar belgeler arasındaki benzerlikleri ve ilişkileri tespit eder.

LSI tekniğinde, belgelerin matematiksel bir modeli oluşturulduktan sonra bu modele göre benzerlikler hesaplanır. Bir belgenin içeriğindeki kelimelerin önemini ölçen LSI, bu kelimelerin kullanımıyla benzer içerikli diğer belgeleri belirleme görevini üstlenir.

LSI teknolojisinin özellikle bilgi arama sistemlerinde kullanılması söz konusudur. Arama motorları LSI kullanarak, her kullanıcıya yaptıkları sorguya en uygun sonuçları sunarlar. Ayrıca; belge sınıflandırma, özetleme, anlamsal analiz ve diğer bilgi işleme uygulamalarında da LSI kullanılması mümkündür.

LSI Ne İşe Yarar?

LSI, belgelerin içermekte olduğu anahtar kelimelerin frekansını kullanır. Bu nedenle, belgeler arasındaki benzerlikleri ve ilişkileri tespit etme amacıyla sıklıkla kullanılan bir teknik olarak bilinir. LSI teknolojisi özellikle bilgi arama sistemlerinde kullanılmakta olup arama motorları, LSI teknolojisinden faydalanarak kullanıcıların yaptıkları sorgulara en uygun sonuçları listelerler.

LSI’nın kullanıldığı diğer alanları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Belgelerin sınıflandırılması: LSI, belgelerin içeriklerine göre sınıflandırılmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir. Böylece benzer belgelerin gruplandırılması ve daha kolay yönetilebilir hale gelmesi sağlanabilir.
  • Özetleme: LSI, belgelerdeki anahtar kelimeler ile önemli paragrafları tespit ederek belgelerin kısa bir özetini oluşturabilir.
  • Anlamsal analiz: Belgelerin anlamlarını analiz eden LSI, belgeler arasındaki semantik ilişkileri belirler. Bu nedenle, belgeler arasındaki bağlantıları daha iyi anlama amacıyla sıklıkla kullanılır.
  • Veri madenciliği: LSI aynı zamanda verilerin analiz edilmesi sürecinde kullanılabilir. Bu doğrultuda büyük veri kümelerindeki benzerlikler ve desenler kolayca tespit edilebilir.
  • Makine öğrenmesi: LSI teknolojisi tüm bunların yanı sıra makine öğrenmesi modellerini oluşturma amacıyla kullanılabilir. Örneklendirmek gerekirse, belgeleri sınıflandırmak ya da duygu analizi yapmak için LSI kullanımı tercih edilebilir.

LSI Anahtar Kelimeler Neden Önemli?

LSI, belgelerin içeriğindeki anahtar kelimelerin frekansının kullanılması yoluyla belgeler arasındaki benzerliklerin ve ilişkilerin tespit edilmesini sağlar. Anahtar kelimeler, bir belgenin içeriğinde bulunan en önemli kelimelerdir. LSI teknolojisi belgeler arasındaki ilişkilerin belirlenmesi aşamasında anahtar kelimelerin kullanımına odaklanır.

Bir belgenin içeriğini özetlemekte olan anahtar kelimeler, belgenin konusunun belirlenmesine yardımcı olurlar. Bundan dolayı, LSI için anahtar kelimeler son derece önemlidir. Çünkü belgeler arasındaki benzerliklerin belirlenmesi aşamasında LSI anahtar kelimelerin kullanımını dikkate almaktadır. Buna bağlı olarak, arama motorlarının kullanıcıların yaptığı sorgulara en uygun sonuçları vermesi mümkün olmaktadır.

Aynı zamanda anahtar kelimeler, belge sınıflandırması ve anlamsal analiz gibi çeşitli LSI uygulamaları nezdinde de son derece önemlidir. Örnek vermek gerekirse, belgeleri sınıflandırmak için anahtar kelimeleri kullanmak, benzer belgeleri gruplandırmaya ve daha kolay yönetilebilir hale getirmeye yardımcı olur.

Sonuç itibarıyla, anahtar kelimeler LSI için son derece önemli bir unsurdur. Çünkü LSI belgeler arasındaki benzerlikleri ve ilişkileri belirleme sürecinde anahtar kelime kullanımını dikkate almaktadır. Buna bağlı olarak, bir belgenin içeriğini özetleyip belgenin konusunu belirlemeye yardımcı olması ve pek çok farklı uygulama alanında kullanılması mümkündür.

LSI Anahtar Kelime Nasıl Kullanılır?

Bir Google özelliği olan LSI anahtar kelime kullanımı sırasında birçok farklı unsura dikkat edilmesi gerekir. Anahtar kelimeleri sayfa içeriğinde sürekli olarak kullanmak, web sayfalarının Google arama motorunda ön plana çıkması için yeterli değildir. Bu yüzden, web sayfasının Google’da ön plana çıkması istenen durumlarda mutlaka kullanıcılara fayda sağlayacak bilgilere yer verilmelidir.

Ayrıca hedef kitleyi belirleyerek kendilerine faydalı olacak türden bilgilere ve sayfa içinde anahtar kelimelere yer verilmelidir. Bu sayede, kullanıcıların yaptığı aramalar sonucunda doğru seçenekler sunulabilir. Kullanıcı aramaları; satın alma amacıyla arama yapan kullanıcılar, hedefli arama yapan kullanıcılar ve genel arama yapan kullanıcılar şeklinde gruplandırılır. İçeriklerin kullanılan başlıkla alakası olmaması halinde kullanıcı istekleriyle bağdaşması söz konusu değildir.

LSI Kullanımı Ne Kadar Faydalıdır?

LSI kullanımı her ne kadar tek başına yeterli olmasa da son derece önemli faydalar sağlar. Çünkü LSI, kullanıcıların gereksinim olan içeriklerin oluşturulması noktasında yol gösteren bir Google aracı olma özelliğine sahiptir. Bununla birlikte, diğer detayların da göz önünde bulundurulması yoluyla arama motoru sıralamalarında ön plana çıkarak kullanıcılara faydalı içerikler sunma imkanı elde edilebilir. LSI ile gerekli faktörler doğru kullanıldığında, hedef kitleye kolayca erişilebilir ve web sitesinin trafiği artırılabilir.

LSI (Latent Semantic Indexing) ile Trafiğinizi Artırın

Gizli Anlamsal İndeksleme olarak da bilinen LSI, Google’ın en çok kullanılan özelliklerinden biridir. Google içerik güncellemesi için temelde 2 farklı faktörü anlamlandırmaya çalışır. Bu iki maddenin uygulanması yoluyla web sitesi trafiğini kontrol altına almak mümkündür. Bu maddeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Ürettiğiniz içerik ve bu içeriğin bağlamı: Web sitenizin içeriği Google tarafından kontrol edilir. Böylece yararlı olup olmadığı ve ihtiyaç duyulan aramalarla ilişkili olup olmadığını belirlenebilir. Bu sayede, sayfanın ön plana çıkması için gereken kriterlerin biri sağlanır.

Kullanıcıların yaptığı aramalar ve bu aramaların indeksleriyle ilişkisi: Google botları sayesinde, kullanıcılar tarafından yapılan aramaların sayfayla ilişkili olup olmadığı kontrol edilir. Web sitesinde yer alan içeriklerin mutlaka başlıkla ilişkili olması gerekir.

lsi nasıl kullanılır

 

LSI (Latent Semantic Indexing) Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur?

LSI yani Gizli Anlamsal İndeksleme kapsamında anahtar kelimelerin bulunması amacıyla uygulanabilecek birkaç temel yöntem vardır. Bu yöntemleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

Google Araması Yaparak

Google araması basit ancak etkili bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde içerikte kullanılacak olan anahtar kelimeleri Google arama motorunda arayarak sayfanın en altına inebilir ve konuyla alakalı anahtar kelimeleri görebilirsiniz.

Örnek İçerik İnceleyerek

Üreteceğiniz içeriklerle ilgili örnek içerikleri inceleyerek bir yandan konu hakkında bilgi sahibi olabilir diğer yandan da kullanacağınız anahtar kelimelere ilişkin bilgi edinebilirsiniz. Google araması sırasında öne çıkan sayfaları inceleyebilir ve içeriklerinizi bu doğrultuda oluşturabilirsiniz. Bu yöntemi kullanarak 3 farklı içeriği inceleyebilir ve söz konusu içeriklerden LSI anahtar kelimeler çıkarıp kaliteli içerikler oluşturabilirsiniz.

Google aracı olarak kullanılan ve Google Ads ile Keyword Planner olarak bilinen anahtar kelime planlayıcı kampanyaları, arama ağı reklamcılığında anahtar kelimelere ilişkin aranma hacimlerinin ortalamasını verir. Bunlara ek olarak keywordtool.io ve Ubersuggest gibi farklı yöntemlerin kullanılması yoluyla da LSI anahtar kelime bulmak mümkün olabilir.

LSI Anahtar Kelimeleri Nasıl Kullanırım?

LSI anahtar kelimelerin doğru bir şekilde seçilmesinin ardından nasıl kullanılacağı da önemli bir konudur. Anahtar kelimeleri doğru bir şekilde kullanabilmek için faydalanılabilecek farklı yöntemler vardır.

Hedeflediğiniz Kullanıcılar Ne Arıyor?

Google arama motorunu kullanarak arama yapan kullanıcıların gereksinim duyduğu konular ve sorular doğru bir şekilde belirlenmelidir. Kullanıcıların tam olarak neye ihtiyaç duyduğu bilinir ve sorularına doğru yanıtlar verilirse, daha yararlı içerikler sunulmuş ve sayfanın öne çıkması sağlanmış olur. Bu doğrultuda, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verme amacıyla izlenebilecek üç farklı yöntemden bahsetmek mümkündür.

Bilgilenme Niyeti

Bilgilendirme niyetine sahip olarak sınıflandırılan kullanıcılar Google’da daha genel aramalar yapabilirler. Bilgilenme niyetiyle arama yapan kullanıcıları hedefleyen bir içerik oluşturmak isterseniz, kullanıcıların sorularını bilmeli ve bu sorulara yanıt verecek nitelikte bir içerik hazırlamak gerekir. Bu kapsamda öncelikle detaylı bir SEO analizine gereksinim duyulur.

Gezinme Niyeti

Sayfalarda gezinme niyetiyle arama yapan kullanıcıların daha hedefe yönelik ve detaylı aramalar yaptığı bilinir. Bu kapsamdaki kullanıcıların temel amacı, sordukları sorulara daha net yanıtlar veren sayfalarda gezinmektir.

Aksiyon Niyeti

Aksiyon niyetiyle arama yapan kullanıcılara yönelik sayfalar gerçekleştirme amacı taşır.

Sayfanız ile Alakalı Olduğunu Düşündüğünüz Anahtar Kelimeleri Kullanın: Hazırladığınız web sayfasının içeriğinde bulunan anahtar kelimeler mutlaka içeriği ve web sitesinin konusuyla ilişkili olmalıdır. Anahtar kelimeler konuyla bağdaşmadığı takdirde kullanıcılar ihtiyaçlarına yanıt ve yaralı içerikler bulamazlar. İçeriklerin hazırlandığı sırada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de anlamsal bağ bulunan anahtar kelimelerin gereğinden fazla kullanılmamasıdır. Anahtar kelimeler çok fazla kullanıldığında sayfanın okunabilirlik derecesi düşecek ve arama motorları tarafından anlaşılması zorlaşacaktır.
LSI Tek Başına Trafiğinizi Artırmaz: LSI anahtar kelimeler web sitesinin trafiğini artırmak için tek başına yeterli değildir. Bu yüzden, içerik ve SEO birbiriyle uyumlu olmalıdır. Aynı zamanda sayfa içi düzenlemeleri yapmak ve kaliteli bağlantıları elde etmek gerekir.

LSI Bize Ne Katar?

Gizli anlamsal indeksleme olarak bilinen LSI, web sitesi trafiğinin artmasına katkıda bulunmakla birlikte bunun için tek başına yeterli olmayacağı bilinmelidir. Buna bağlı olarak, LSI web sitesi trafiğini artırma amacıyla kullanılacak olan yöntemlerden biri olarak kabul edilmeli ve hazırlanan içeriğin kullanıcılara faydalı olmasına özen gösterilmelidir. Sayfaların ön plana çıkması için yararlı olması, Google tarafından kontrol edilmekte ve son derece önemli bir sıralama kriteri olarak kabul edilmektedir.

LSI Tekniği Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kelime karşılığı Latent Semantic Indexing olan LSI’nın Türkçe karşılığı ise gizli anlamsal indeksleme olarak ifade edilebilir. LSI, web sayfasında paylaşılan makalenin içeriğinde yer alan bilgilerin doğru bir şekilde kurulup kurulmadığı ve makalenin konusuyla ilgili olup olmadığını belirlemeyi hedefleyen bir Google aracıdır. LSI tekniğinin kullanılması sürecinde dikkat edilmesi gereken pek çok farklı unsur vardır.

  • Web sitesinin içeriğinde yer alan cümleler ile anahtar kelimeler birbirleriyle örtüşmelidir.
  • Kullanılmakta olan anahtar kelimelerin web sitesiyle uyumlu olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  • Kullanılmakta olan anahtar kelimelerin sektörel rekabeti doğru bir şekilde değerlendirilip seçilmelidir.
  • Web sayfasında bulunan heading etiketleri en doğru ve etkin şekilde kullanılmalı, sayfanın hiyerarşik düzen içerisinde olmasına dikkat edilmelidir.

LSI Tekniğinin Web Sitelerine Faydası

  • SEO (Arama Motoru Optimizasyonu): LSI, web sitelerinin arama motorları tarafından daha iyi anlaşılmasına yardımcı olan unsurlardan biridir. Anahtar kelimeler web sitesinin içeriğinde doğru bir şekilde kullanıldığında, arama motorları tarafından daha yüksek sıralamalar alması söz konusu olabilir. LSI, anahtar kelimelerin doğru kullanımını belirleyen ve web sitelerinin daha iyi optimize edilmesine yardımcı olan bir teknik olarak kabul edilebilir.
  • İçerik Üretimi: LSI, web siteleri için içerik üretmek isteyenlere rehberlik eden bir tekniktir. Anahtar kelimelerin kullanımını belirleyen LSI tekniği sayesinde kullanıcılara daha iyi bir gezinme deneyimi sunulabilir ve web sitelerinin ziyaretçi trafiği artırılabilir.
  • Web Sitesinin Kullanıcı Deneyimi: LSI, web sitelerinin kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Benzer konular arasındaki bağlantılar, kullanıcıların gezinme deneyimini optimize ederek web sitesinin ziyaret edilmesi sıklığını artırabilir.
  • Daha Doğru ve Kapsamlı Sonuçlar: LSI, web sitelerinin arama motoru sonuçlarındaki doğruluğunu ve kapsamlılığı artıran bir faktör haline gelebilir. Anahtar kelime eşleşmelerine dayalı arama sonuçları yerine, LSI, belgelerin içeriklerine dayalı olarak benzer sonuçlar sağlar. Böylece daha doğru ve kapsamlı sonuçlar elde edilmesi mümkün olabilir.

LSI ve Long Tail Anahtar Kelimeleri Arasındaki Fark Nedir?

Latent Semantic Indexing (LSI), Gizli Anlamsal İndeksleme’nin İngilizce karşılığının kısaltmasıdır. Anahtar kelimelerin doğru kullanımını belirleme yoluyla benzer konular arasındaki bağlantıları ortaya çıkarmak için bu teknolojiden faydalanılabilir. LSI temelde bir belgenin içeriğindeki anahtar kelimelerin sıklığını analiz eder, bu sayede belgelerin birbiriyle olan benzerliğini tespit eder. Buna bağlı olarak, LSI, web sitelerinde paylaşılan içeriklerin arama motoru botları tarafından daha iyi anlaşılmasına ve web sitelerinin arama sonuçlarında daha iyi sıralamalar almasına yardımcı olur.

Diğer yandan long tail anahtar kelimeler, daha az popüler ve daha özelleştirilmiş anahtar kelimeler olma özelliğine sahiptir. Long tail anahtar kelimeler, çoğunlukla rekabetin daha az olduğu ve hedef kitle için daha spesifik aramalar hedefleme imkanı verdiği için, web sitelerine daha spesifik trafik sağlamayı başarır. Örnek vermek gerekirse, “dijital kamera” anahtar kelimesi, “dijital SLR kamera fiyatları” gibi long tail anahtar kelimelere göre daha popüler olabilir. Ancak, daha geniş bir rekabet ve daha düşük dönüşüm oranlarına sahip olması mümkündür.

Sonuç itibarıyla, LSI, belgelerin birbirleriyle olan benzerliklerini belirleme amacıyla kullanılan bir teknolojidir. Long tail anahtar kelimleler ise daha spesifik ve özelleştirilmiş aramaları hedefleyen anahtar kelimeler olarak bilinir. Buna bağlı olarak, her ikisinin de arama motoru optimizasyonu çalışmaları kapsamında kullanılan stratejiler olduğu görülebilir.

Diğer rehber yazılarımıza göz atın:

LSI Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

LSI anahtar kelime, Gizli Anlamsal İndeksleme yani Latent Semantic Indexing kavramıyla ilişkilendirilen bir terim olarak bilinir. Belgelerin içeriğinde bulunan anahtar kelimelerin sıklığını analiz eden LSI, bu sayede belgelerin birbirleriyle olan benzerliklerinin belirlenmesine yardımcı olur. LSI, web sitelerine ait içeriklerin arama motorları tarafından daha iyi anlaşılmasını ve web sitesinin arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda listelenmesini sağlar.

LSI anahtar kelimeleri, bir anahtar kelimenin çevresindeki diğer kelimelerle ilişkilendirilerek belirtilen ve LSI teknolojisine dayalı olarak belirlenen anahtar kelimeler olarak tanımlanabilir. Örneklendirmek gerekirse, “yüzme” anahtar kelimesi için LSI anahtar kelimelerinin; “havuz”, “kulvar”, “yüzme stil” ya da “yüzme yarışması” gibi kelime öbekleri olması mümkündür. Bu LSI anahtar kelimelerinin belgenin içeriğinde kullanılması sayesinde söz konusu belge arama motorları tarafından daha iyi anlaşılabilir ve ilgili arama sorguları için daha iyi sıralama alabilir.

LSI anahtar kelimeleri, keyword stuffing olarak da bilinen anahtar kelime yoğunluğundan kaçınmaya yardımcı olur. Anahtar kelime yoğunluğu, herhangi bir web sayfasında belirli bir anahtar kelimenin gereğinden fazla kullanılması anlamına gelir. Bu durum, arama motoru botları tarafından spam olarak algılanabilen ve web sitesinin sıralamasını olumsuz yönde etkileyen bir durumdur. Diğer yandan, LSI anahtar kelimelerinin doğru bir şekilde kullanılması, anahtar kelime yoğunluğunu önleyebilir ve daha doğal bir içerik oluşturulabilir.

LSI anahtar kelimeleri, SEO yani arama motoru optimizasyonu açısından çok ön emlidir. Çünkü, web sitelerindeki içeriklerin arama motorları tarafından daha iyi anlaşılmasını ve arama sonuçlarında daha iyi sıralamalar elde edilmesini sağlar.

LSI teknolojisi temel olarak belgelerin içeriğinde yer alan anahtar kelimelerin sıklığını analiz eder, belgelerin birbirleriyle olan benzerliklerini tespit eder. Bu yüzden, web sitelerinde LSI anahtar kelimeleri kullanmak, web sitelerindeki içeriğin arama motoru botları tarafından daha iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlayabilir.

LSI anahtar kelimeleri, belirli bir anahtar kelime için ilgili diğer anahtar kelimeleri belirlemeye katkıda bulunur. Örneğin; “yüzme” anahtar kelimesi için LSI anahtar kelimelerinin; “havuz”, “kulvar”, “yüzme stil” ya da “yüzme yarışması” gibi kelime öbekleri olması mümkündür. Bu LSI anahtar kelimelerinin belgenin içeriğinde kullanılması sayesinde söz konusu belge arama motorları tarafından daha iyi anlaşılabilir ve ilgili arama sorguları için daha iyi sıralama alabilir.

LSI anahtar kelimeleri, anahtar kelime yoğunluğundan kaçınmaya da yardımcı olur. Web sayfasında anahtar kelime yoğunluğu olması, arama motoru botlarının bu durumu spam olarak algılayıp web sitesinin sıralamasını düşürmesine neden olabilir. LSI anahtar kelimeleri doğru bir şekilde kullanmak, daha doğal ve anahtar kelime yoğunluğunun olmadığı içerikler oluşturulabilir.

Sonuç itibarıyla, LSI anahtar kelimeleri, web sitelerinin arama motoru optimizasyonu stratejilerinde kullanıldığında, web sitelerinin içeriklerinin daha iyi anlaşılması ve web sitesinin arama sonuçlarında daha iyi sıralamalar elde etmesi gibi avantajlar sağlanabilir.

LSI “Latent Semantic Indexing” kelimelerinin kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı gizli anlamsal indexlemedir. İçeriklerin daha detaylı bir şekilde hazırlanması için kullanılan bir SEO stratejisidir.

LSI, SEO uyumlu içeriklerin kalitesini arttırmak için kullanılan bir stratejidir. Daha iyi içerikler üretmek ve bu sayede daha iyi sıralamalar elde etmek için, kullanılması gereklidir.

LSI anahtar kelimeleri, SEO yani arama motoru optimizasyonu açısından çok ön emlidir. Çünkü, web sitelerindeki içeriklerin arama motorları tarafından daha iyi anlaşılmasını ve arama sonuçlarında daha iyi sıralamalar elde edilmesini sağlar.

LSI teknolojisi temel olarak belgelerin içeriğinde yer alan anahtar kelimelerin sıklığını analiz eder, belgelerin birbirleriyle olan benzerliklerini tespit eder. Bu yüzden, web sitelerinde LSI anahtar kelimeleri kullanmak, web sitelerindeki içeriğin arama motoru botları tarafından daha iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlayabilir.

LSI anahtar kelimeleri, belirli bir anahtar kelime için ilgili diğer anahtar kelimeleri belirlemeye katkıda bulunur. Örneğin; “yüzme” anahtar kelimesi için LSI anahtar kelimelerinin; “havuz”, “kulvar”, “yüzme stil” ya da “yüzme yarışması” gibi kelime öbekleri olması mümkündür. Bu LSI anahtar kelimelerinin belgenin içeriğinde kullanılması sayesinde söz konusu belge arama motorları tarafından daha iyi anlaşılabilir ve ilgili arama sorguları için daha iyi sıralama alabilir.

LSI anahtar kelimeleri, anahtar kelime yoğunluğundan kaçınmaya da yardımcı olur. Web sayfasında anahtar kelime yoğunluğu olması, arama motoru botlarının bu durumu spam olarak algılayıp web sitesinin sıralamasını düşürmesine neden olabilir. LSI anahtar kelimeleri doğru bir şekilde kullanmak, daha doğal ve anahtar kelime yoğunluğunun olmadığı içerikler oluşturulabilir.

Sonuç itibarıyla, LSI anahtar kelimeleri, web sitelerinin arama motoru optimizasyonu stratejilerinde kullanıldığında, web sitelerinin içeriklerinin daha iyi anlaşılması ve web sitesinin arama sonuçlarında daha iyi sıralamalar elde etmesi gibi avantajlar sağlanabilir.

Arama motoru suggest Önerileri: Arama motorlarının arama kutusuna girilen anahtar kelimeye dair önerileri, LSI anahtar kelime arayışı sürecinde en büyük yardımcılardır. Google’da bir anahtar kelime aratılınca, arama kutusunun altında benzer arama sorguları ve önerileri de çıkar.

Google arama sonuçları: Arama motorlarında belirli bir anahtar kelimeye ilişkin arama yapıldığında, arama sonuçları sayfasında ilgili diğer anahtar kelimeler görülebilir. Bu anahtar kelimeler, LSI anahtar kelimeler olarak kullanılabilir.

Keyword Planner: Anahtar kelime araştırması yapma amacıyla kullanılan bir araç olan Google Keyword Planner’ın sunduğu anahtar kelime önerileri, LSI anahtar kelimelerin belirlenmesinde yardımcı olabilir.

Ücretsiz online araçlar: Ücretsiz LSI anahtar kelime araştırma araçları, anahtar kelime araştırması yapma amacıyla kullanılabilecek pek çok seçenek sağlar. Bu araçlar kullanılarak belirli bir anahtar kelime için ilgili LSI anahtar kelimeler bulunabilir.

Rakip siteler: Rakip web sitelerin içerikleri incelenerek belirli bir anahtar kelime için kullanılan diğer anahtar kelimeler bulunabilir.

Çağrı Şahin
Çağrı Şahin
Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinde eğitimlerimi tamamlayarak mezun oldum. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) alanındaki çalışmalarıma 2018 yılında “JR.” olarak başladım. Zaman içerisinde SEO Specialist, SR. SEO Specialist, SEO Team Lead, SEO Executive ve nihayetinde COO (Chief Operations Officer) unvanlarını kazandım. Bu süreçte web tasarımı, sosyal medya reklamcılığı ve yönetimi, SEO, Google Ads, medya satın alma ve itibar yönetiminin de aralarında bulunduğu son derece geniş bir yelpazede dijital pazarlama deneyimi kazandım. Kariyerime başladığım günden bu yana 200’den fazla proje üzerinde çalıştım. Her proje özelinde geliştirdiğim dijital pazarlama stratejileri ve SEO odaklı çalışmalar ile her projeye katkı sağlayarak başarılı sonuçlar elde etmelerine yardımcı oldum.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Size en iyi deneyimi sunmak için, Web sitemizde çerezleri kullanıyoruz.

Gönder
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?